Loading ..
صفحه اول ویزای مالزی

ویزای مالزی

شرایط اخذ ویزای مالزی

مالزی یک کشور آسیایی و مقصدی محبوب برای اقامت ، تحصیل و گردش است. اگر نام این کشور جزو اسامی محبوب در ذهن شما است و قصد بازدید، مهاجرت به مالزی یا تحصیل در این کشور زیبا را دارید؛ باید برای تهیه ویزای مالزی دست به کار شوید. از آنجا که ویزای مالزی انواع متفاوتی دارد ، قبل از هر اقدامی باید هدف‌تان را از سفر به مالزی مشخص کنید؛ تا بتوانید متناسب با آن ویزا مالزی را گرفته و برای سفری شورانگیز به سرزمین آب‌های خروشان و جنگل‌های بارانی آماده شوید. ناگفته نماند که روند دریافت ویزای کشور مالزی نه خیلی راحت و ساده مثل آب خوردن است نه آن قدر سخت و طاقت فرسا مثل کندن کوه است؛ شما فقط مدارک لازم را تهیه کرده و بقیه کارها را به تیم قدرتمند StudyKL بسپارید. ما در کم ترین زمان ممکن ویزای مالزی را به دست شما می رسانیم.


انواع ویزای مالزی

دولت مالزی سه نوع ویزا برای اتباع خارجی صادر می کند:

  • ویزای تک ورودی

این ویزا برای اتباع خارجی که نیاز به اخذ ویزای مالزی به طور عمده جهت بازدید اجتماعی دارند، صادر می شود. این ویزا معمولا برای یک بار ورود و برای مدت سه ماه از تاریخ صدور ویزا معتبر است.

  • ویزا چند بار ورود

این ویزا برای اتباع خارجی که نیاز به ویزای مالزی به طور عمده برای امور تجاری یا دولتی دارند، صادر می شود. معمولا به مدت سه ماه تا دوازده ماه از تاریخ صدور مجوز معتبر است. شهروندان هند و جمهوری خلق چین مایل به ورود به مالزی، واجد شرایط ویزای چند بار ورود هستند. اعتبار ویزای چندبار ورود مالزی یک ساله است. در هر ورود تنها می توان برای 30 روز در مالزی اقامت داشت و تمدید اقامت مجاز نیست.

شرایط برای ویزای ورود چندگانه عبارتند از:
متقاضی باید تمکن مالی کافی برای اقامت در مالزی را نشان دهد
متقاضی باید بلیط برگشت معتبر داشته باشد

ویزای ترانزیت : 
این نوع ویزا برای اتباع خارجی که نیاز به ویزا برای ورود به مالزی در سفر به کشورهای دیگر دارند، صادر می شود. شایان ذکر است که اتباع خارجی که بدون خارج شدن از محل فرودگاههای مالزی قصد ادامه سفر به مقصد بعدی ( یک کشور دیگر ) با همان پرواز را دارند، نیازی به ویزای ترانزیت ندارند.

ویزای مالزی از طریق تحصیل :

تحصیل در کشور مالزی در مقاطع مختلف مدارس، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا امکان پذیر است؛ اما متقاضیان برای تحصیل در هر یک از این مقاطع ملزم به اخذ ویزای مالزی از طریق تحصیل یا ویزای تحصیلی مالزی می باشند. تحصیل در مدارس مالزی، افراد زیر 18 سال را شامل می شود و به طور کلی مدارس به دو دسته کلی بین المللی و دولتی تقسیم می شوند. تحصیل در مدارس دولتی به صورت رایگان می باشد و مختص افرادی است که به صورت قانونی در کشور مالزی اقامت دارند. تحصیل در مدارس بین المللی به زبان انگلیسی و شامل هزینه بالایی است. با توجه به این هزینه بالا منطقی است که تحصیل در کشورهای پیشرفته تر مثل کانادا و انگلیس را در مقطع مدارس ترجیح داد. برای اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله ای با عنوان تحصیل زیر 18 سال در خارج از کشور از همین وبسایت مراجعه نمایید. تحصیل در مقطع کارشناسی مستلزم داشتن دیپلم دوازده ساله و مدرک زبان انگلیسی می باشد. متقاضیانی که در جستجوی تحصیل در دانشگاه های مالزی می باشند، باید آزمون STPM  که معادل مدرک دیپلم دوازده ساله است، را بگذرانند. در مقطع لیسانس متقاضی نیاز به آیلتس 6 دارد و تحصیل در این مقطع حدود سه تا چهار سال به طول می انجامد و فرد متقاضی اجازه ی کار کردن به صورت پاره وقت را خواهد داشت. تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد مستلزم برخورداری از مدرک کارشناسی از دانشگاه های معتبر مالزی و یا دیگر کشورها می باشد؛ تحصیل در این مقطع حدود دو سال به طول می انجامد و معمولا نیاز به مدرک زبان انگلیسی می باشد که البته می توان دوره های زبان انگلیسی را در خود مالزی و قبل از شروع دوره تحصیلی گذراند. به همین ترتیب در این مقطع نیز اجازه کار به صورت پاره وقت را دارند. در آخر، متقاضیان تحصیل در مقطع دکترا نیاز به مکاتبه کردن با اساتید دانشگاه های مالزی دارند. هم چنین رزومه ی علمی فرد متقاضی مثل مقالات علمی و مدرک زبان  و معدل بالا می تواند در اخذ پذیرش این مقطع و دریافت بورسیه تأثیر بسزایی داشته باشد.

انوع ویزای همراه مالزی :

  • ویزای همراه دانش‌آموزی
  • ویزای همراه دانشجویی

ویزای همراه دانش‌آموزی به چه افرادی تعلق می‌گیرد؟

ویزای همراه دانش‌آموزی؛ در این نوع، دانش‌آموز می‌تواند صرفاً برای مادرش درخواست ویزای همراه بدهد. به عبارتی ویزای همراه دانش‌آموزی تنها برای مادر دانش‌آموز صادر می‌شود و نه برای پدر، خواهر یا برادر. تنها در موارد خاص مانند: متارکه‌ی والدین، آن هم درصورتی‌که حضانت فرزند با پدر ‌باشد، با ارائه‌ی حکم قانونی حضانت فرزند و همچنین موافقت‌نامه‌ی کتبی از طرف مادر وی، به پدر ویزای همراه تعلق می‌گیرد. والدینی که تمایل به همراهی فرزندشان برای ادامه تحصیل در مالزی هستند، تنها از این طریق، می‌توانند مجوز ورود به مالزی را دریافت کنند.

ویزای همراه دانشجویی به چه افرادی تعلق می‌گیرد؟

ویزای همراه دانشجویی؛ این ویزا به افرادی تعلق می‌گیرد که فرزند یا والدین‌شان در حال تحصیل در مالزی در دو مقطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی می‌باشد. دانشجویان درحال تحصیل در مالزی طبق قوانین و شرایط زیر، می‌توانند نسبت به صدور ویزای همراه برای ورود به مالزی اقدام کنند. در صورت مجرد بودن، می‌توانند برای والدین خود ویزای همراه بگیرند. در صورت متأهل بودن، می‌توانند برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود ویزای همراه بگیرند. در صورت متأهل بودن، امکان اخذ همزمان ویزای همراه برای والدین و همسر و فرزندان وجود ندارد. امکان دریافت ویزای همراه برای خواهر و برادر وجود ندارد. با وجود اینکه کشور مالزی همواره پذیرای تعداد زیادی افراد خارجی است، ولی مهاجرت به مالزی خیلی هم آسان نیست! چرا که دولت مالزی همیشه مراقب است افزایش مهاجران بر روی توازن جمعیت آن‌ها تأثیر نداشته باشد. در این راستا طبق قوانین جدید؛ از اکتبر ۲۰۱۳ ویزای توریستی ایرانیان که قبلا ۹۰ روز بود به ۱۴ روز کاهش یافت. بنابراین اگر قصد سفر به مالزی و اقامت بیشتر از دو هفته را دارید، باید ابتدا ویزای سوشیال یا ویزای دو ماهه مالزی دریافت نمایید. پیش از این، دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در مالزی را داشتند، می‌توانستند با ویزای توریستی مالزی که اعتبار ۱۴ روزه دارد، وارد مالزی شوند و سپس ویزای خود را به ویزای تحصیلی تغییر دهند. این در حالی است که با قوانین جدید دانشجویان باید پیش از عزیمت به مالزی نسبت به دریافت نامه‌ی ویزای صادر شده از اداره مهاجرت اقدام کنند. در جریان باشید که دولت مالزی در ارائه‌ی این نوع روادید برای ورود دانشجویان به مالزی و همچنین ریجکت ویزا بسیار سختگیرانه عمل می‌کند؛ پس در انتخاب دانشگاه و مقصد تحصیلی خود نهایت دقت را داشته باشید.


مراحل درخواست ویزای مالزی

اخذ ویزای سوشیال مالزی در ۱۴۰۱ :

با نگاهی به گذشته به سال ۲۰۲۰ برمی‌گردیم؛ روزی که مرزهای مالزی بسته شد! اقدامی که هم‌زمان با شیوع ویروس کرونا در مالزی، در جهت پیشگیری از همه‌گیری کووید-۱۹ در مالزی رخ داد. با بسته شدن مرزها امکان ورود دارندگان انواع ویزا مالزی و بخصوص توریست‌ها و مسافران خارجی وجود نداشت. حتی بعد از بازگشایی مرزها با مجوز ورود به مالزی، امکان اخذ ویزای توریستی مالزی یا ویزای سوشیال میسر نبود.

خوشبختانه با واکسیناسیون جهانی و کمرنگ شدن کرونا، اغلب کشورها از جمله مالزی اقدام به بازگشایی کامل مرزها نمودند. نخست وزیر مالزی نیز با اعلام خبر بازگشایی مرزهای مالزی از ۱۲ فروردین ۱۴۰۱، مرزهای مالزی رو به شرط واکسیناسیون کامل و داشتن تست سی‌آر پی منفی در فرودگاه، به روی دارندگان انواع ویزا مالزی باز کرد.

مالزی اکنون یک مقصد باز است و امکان مجدد اخذ ویزای توریستی مدت‌دار و ویزای سوشیال چند ماهه برای مسافران خارجی مهیاست. در نظر داشته باشید که پیرو بازگشایی کامل مرزهای مالزی از سال جدید، مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای سوشیال مالزی با آپدیت جدیدی همراه است که در ادامه بروزترین اطلاعات ۱۴۰۱ را برای اخذ ویزای سوشیال مالزی در اختیارتان قرار می‌دهیم.

ویزای MM2H یا ویزای 5 ساله مالزی :

اگر قصد و نیت شما برای اخذ روادید مالزی، مهاجرت و اقامت طولانی مدت، برای زندگی در مالزی است؛ می‌توانید از مزیت‌های ویزای MM2H یا ویزای ۵ ساله مالزی بهره‌مند شوید. دولت مالزی با ارائه‌‌ی برنامه‌ اقامت ۵ ساله مالزی با نام اختصاری MM2H در اواخر سال ۲۰۰۰ طرح اقامتی جدیدی را معرفی کرد. طرح اقامتی جدید؛ این اجازه را به خارجی‌ها می‌دهد تا برای اقامت و ویزای طولانی‌مدت ۵ ساله و قابل تمدید اقدام نمایند. لازم به ذکر است؛ متقاضیان باید از طریق معیارهای مشخص مالی و بهداشتی تأیید شوند. در رابطه با اخذ ویزا مالزی همین بس که روال خاص خودش را دارد و این نیز زمان‌بر است؛ بنابراین اگر خودتان قصد دارید برای اخذ ویزای مالزی اقدام کنید، می‌بایست با آگاهی کامل و صبر و حوصله‌ی زیاد، کفش آهنی بپوشید و راهی سفارت‌خانه و … شوید. ما راه میانبری به شما پیشنهاد می‎‌کنیم؛ کار را به کاردان بسپارید و بدون هیچ دغدغه‌ای در کم‌ترین زمان ممکن روادید خود را دریافت کنید. مشاوره شریف؛ با بیش از ۱۸ سال تجربه‌ی تخصصی، مجری و راهنمای شما در زمینه‌ی اخذ ویزا مالزی است.

اخذ ویزای کار مالزی :

ویزای کار که به ویزای تجاری مالزی هم معروف است نسبت به سایر ویزای مالزی برای ایرانیان و سایر افراد بین المللی، شرایط خاص‌تری دارد. برای دریافت ویزای کار مالی باید این شرایط را داشته باشید: 

  • برای برای دریافت ویزای کار باید از طرف یک شرکت در کشور مالزی برای کار دعوت نامه داشته باشید. 
  • دعوتنامه برای درخواست مجوز ویزای تجاری مالزی باید از سوی کارفرما باشد.  
  • برای دریافت ویزای کار، شرکت مالزیایی باید بتواند ثابت کند که هیچ شخص مالزیایی وجود ندارد که صلاحیت درخواست آن شغل را داشته باشد.
  • ماهیت شغلی درخواست کننده ویزای کاری باید به وسیله اداره مهاجرت مالزی EMGS تأیید شود.
  • نیروی درخواست دهنده ویزای کار مالزی باید یک پشتیبان قوی در مالزی داشته باشد. 

چگونگی درخواست انواع ویزای مالزی :

اگر می‌خواهید از چگونگی دریافت انواع ویزا مالزی اطلاعات مکفی به دست بیاورید باید قبل از هر چیز نوع ویزای خود را مشخص کنید. دریافت ویزای مالزی به ۲ صورت ویزای با مرجع و ویزای بدون مرجع است. 

  • پروسه دریافت ویزای با مرجع مالزی به این صورت است که متقاضی باید نامه پذیرش یا دعوت به کار از سوی مؤسسه یا دانشگاهی در مالزی داشته باشد. این ویزا بیشتر برای دانش آموزان، دانشجویان و افراد متقاضی کار در مالزی کاربرد دارد. 
  • برای دریافت ویزای بدون مرجع مالزی نیازی به نامه پذیرش یا درخواست از سوی اسپانسر ندارید و باید خودتان برای دریافت ویزا در مالزی اقدام کنید. 

مدت اعتبار ویزای مالزی برای ایرانیان :

صاف و صادق بودن مهم‌ترین دلیل ادعای دوستی است، پس صادقانه برایتان بگوییم که مدت اعتبار انواع ویزای مالزی با هم متفاوت است:

  • مدت اعتبار ویزای توریستی مالزی برای ایرانیان ۱۴ روزه است.
  • مدت اعتبار ویزای سوشیال مالزی برای ایرانیان از ۱۴ تا ۹۰ روز قابل تمدید است.
  • مدت اعتبار ویزای تحصیلی وابسته به طول دوران تحصیل در مالزی است.
  • ویزای زبان مالزی اعتبار یک ساله دارد.
  • ویزای کار مالزی هم دارای اعتبار ۱ تا ۵ ساله است.

تمدید ویزا (روادید) مالزی :

تمدید کردن در لغت نامه به معنای گرفتن فرصت بیشتر است، تمدید ویزای مالزی هم یعنی خریدن وقت برای اقامت طولانی‌تر در مالزی! جذابیت‌های مالزی آن قدر شگفت انگیز و تمام نشدنی است که بسیاری از مسافران مالزی به فکر تمدید ویزا یا روادید خود هستند. منظورمان از مسافران کسانی است که به دلایل مختلف تحصیلی، تجاری، گردشی و غیره وارد مالزی شده‌اند. 

البته همه ویزاهای مالزی را نمی‌توان تمدید کرد، به طور مثال تمدید ویزای توریستی مالزی امکان پذیر نیست و شما باید پس از پایان روز چهاردهم با این کشور خداحافظی کنید، اما ویزاهای دیگر مثل ویزای سوشیال یا دوماهه تا ۹۰ روز قابلیت تمدید دارد. ویزای تحصیلی را هم می‌توانید در مدت زمان تحصیل به صورت سالانه تمدید کنید.


مدارک مورد نیاز برای ویزای مالزی

مدارک لازم برای اخذ ویزای مالزی :

آماده کردن مدارک لازم برای گرفتن روادید مالزی مثل پیچیدن نسخه پزشکی است که برای گرفتنش باید به داروخانه مراجعه کنید، اگر برای پیچیدن نسخه مدارک لازم ویزای مالزی با مشکلی روبرو شدید، کار را به کاردان واگذار کنید و خودتان را از سرگردانی نجات دهید! مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا مالزی به شرح زیر است:

  • تکمیل فرم درخواست ویزای مالزی
  • ارائه پاسپورت معتبر
  • عکس در اندازه پاسپورت
  • ارائه برنامه سفر و دلایل سفر به مالزی
  • ارائه مدرک اقامت در مالزی یا کپی رزرو هتل
  • کپی بلیط تأیید شده پرواز که تاریخ ورود و خروج به و از مالزی را نشان می‌دهد.
  • کپی نامه استخدام یا هر مدرک دیگری مبنی بر اشتغال یا مدرک ثبت نام مدرسه یا دانشگاه
  • اثبات وجوه کافی و داشتن مخارج سفر
  • کپی آخرین صورت حساب بانکی متقاضی
  • مدرک پرداخت هزینه ویزای مالزی

در صورتی که تمایل به اخذ ویزای مالزی جهت تحصیل را دارید، بهتر است بدانید که مدارک زیر مورد نیاز می باشد:

  • مدارک تحصیلی به همراه ریز نمرات
  • ارائه پاسپورت
  • ارائه مدارک زبان
  • 2 قطعه عکس
  • پذیرش دانشگاهی
  • فرم درخواست ویزا
  • ارائه نامه تمکن مالی
  • بیمه نامه
  • نشان دادن محل اسکان

مدارک مورد نیاز اخذ ویزا‌ی سوشال از فروردین ۱۴۰۱ :

متقاضیان می‌توانند برای دریافت ویزای دو ماهه مالزی مدارک مورد نیاز شامل:

  • اصل پاسپورت
  • نامه تمکن مالی
  • تست پی سی آر منفی (برای فرودگاه)
  • تأیید واکسيناسيون حداقل دو دوز
  • بلیط پرواز رفت و برگشت
  • رزرو هتل یا محل اقامت
  • فرم اپلیکیشن ویزا

تعرفه ویزای مالزی

هزینه ویزای مالزی برای ایرانیان با توجه به نوع روادید و شرایط متقاضیان بسیار متغیر است. به طور مثال بد نیست بدانید برای دریافت ویزای توریستی مالزی برای ایرانیان نه تنها نیاز به پرداخت هیچ هزینه‌ای ندارید، بلکه این ویزا را می‌توانید در همان فرودگاه دریافت کنید. عامل دیگر تعیین قیمت ویزای مالزی، زمان لازم برای دریافت آن است. به طور نمونه روند عادی دریافت ویزای سوشیال مالزی ۷ تا ۱۰ روز کاری است. در هر صورتی اگر متقاضی دریافت ویزای فوری مالزی باشید، می‌توانید ویزای سوشال را ظرف ۴۸ ساعت کاری، دریافت کنید. با تمام این اوصاف برای اطلاعات کامل درباره هزینه ویزای مالزی با کارشناسان مشاوره شریف در تماس باشید.


پیگیری جواب

زمان لازم برای اخذ ویزای مالزی درست مثل قیمت آن است. از آنجا که تنوع ویزای مالزی خیلی زیاد است، نمی‌توان زمان مشخصی برای آن در نظر گرفت؛ چون همه چیز بستگی به نوع ویزای درخواستی شما دارد. به طور مثال فرآیند دریافت ویزای کار مالزی پروسه‌ای طولانی و وقت گیر دارد که ممکن است بیشتر از چند ماه به داراز بکشد؛ از سوی دیگر برای دریافت ویزای فرودگاهی یا توریستی مالزی نیاز به صرف هیچ زمانی ندارید و در همان فرودگاه می‌توانید ویزای خود را دریافت کنید. 

فرم درخواست ارزیابی ویزای مالزی



تورهای نمایشگاهی

تورهای نمایشگاهی مالزی لحظه آخری با بهترین قیمت



پرسش و پاسخ درباره ویزای مالزی


، پرسش‌های خود در درباره ویزای مالزی را ثبت کنید



پرسش‌های متداول درباره ویزای مالزی


پرسش ؟ ویزای سوشیال مالزی چیه؟
پاسخ سلام از اکتبر ۲۰۱۳ ویزای توریستی ایرانیان که قبلا ۹۰ روز بود به ۱۴ روز کاهش یافت. اگر قصد سفر به مالزی و اقامت بیشتر از دو هفته را دارید ، باید ابتدا ویزای سوشیال دریافت نمایید.

پرسش ؟ اگر قصد مهاجرت به مالزی را داشته باشیم ، باید چه ویزایی بگیریم؟
پاسخ سلام اگر قصد شما برای اخذ ویزای مالزی ، مهاجرت و اقامت طولانی مدت برای زندگی در مالزی است ؛ می‌توانید از مزیت‌های ویزای MM2H یا ویزای ۵ ساله مالزی بهره‌مند شوید.



مالزی

کوالالامپور
پایتخت رسمی مالزی ، پرجمعیت‌ترین شهر این کشور هم هست ، بنابراین می‌توانید مطمئن باشید که در شهر کوالالامپور (Kuala Lumpur) دیدنی‌های زیادی وجود دارد. بازار مرکزی مکان شلوغی است که در مغازه‌های رنگارنگ آن ، از صنایع دستیِ سنتی مالزی گرفته تا لباس‌های مدِ روز را می‌توانید پیدا کنید و از همه مهم‌تر وجود غذاهای محلی خیابانی در این بازار است. داخل این بازار ، فضایی هم به نام انکس (Annexe) وجود دارد که هنرمندان محلی گاهی اوقات نمایشگاهی از آثار خود در آن برگزار می‌کنند. اگر می‌خواهید در این شهر شب‌گردی کنید ، سری به محله‌ی بوکیت بینتانگ (Bukit Bintang) بزنید که پر از کافه و کلوب است. در این منطقه مکان‌های فراوانی با جَو ساده و محیط دوستانه خواهید یافت و می‌توانید شبی به‌یادماندنی را در کنار خانواده و دوستان‌تان سپری کنید. و البته که هیچ سفری به کوالالامپور کامل نمی‌شود ، مگر اینکه با برج‌های دوقلوی پتروناس (Petronas Twin Towers) که از جاهای دیدنی مالزی هستند هم عکس یادگاری بگیرید!

پنانگ
معرفی‌مان را با یکی از معروف‌ترین جاهای دیدنی مالزی شروع می‌کنیم. مدت‌هاست که همه‌ی دنیا ایالت پنانگ (Penang) مالزی را به‌عنوان یکی از پرطرفدارترین مقاصد گردشگری می‌شناسند. این ایالت از غذاهای خیابانی و غرفه‌های خوراکی‌اش گرفته که آب دهان آدم را راه می‌اندازند تا مکان‌های نمادینی همچون معبد کک لوک سی (Kek Lok Si Temple) و دیوارنماهای شیک و مدِ روزش در شهر جرج‌تاون ، بچه‌معروف گردشگری مالزی است! پنانگ که از یک سو ریشه در تاریخ دارد و از سوی دیگر مزین به آسمان‌خراش‌های مدرن شده ، مجموعه‌ای تماشایی از سنت و مدرنیته را گرد هم آورده است. پنانگ مقصدی در سطح جهانی برای تعطیلات است و هر گردشگری در مالزی که برای سفر خود ارزش قائل است ، نباید به‌راحتی از آن بگذرد.

ملاکا
از یک میراث جهانی یونسکو به میراث دیگری می‌رویم. ایالت ملاکا (Melaka) در جنوب پنانگ هم از جاهای دیدنی مالزی و مقصد گردشگری پرطرفداری است. ایالت ملاکا جدا از اینکه محل بناهای تاریخی معروفی همچون قلعه‌ی اِ فاموسا (A Famosa Fort) و کلیسای مسیح است ، خانه‌ی خوراکی‌های لذیذ مالزیایی همچون ساتی (satay celup) ، کوفته‌ی مرغ و برنج و خوراک نایونیا (Nyonya cuisine) نیز هست. در ملاکا که طی دوران استعمار مالزی بندر تجاری مهمی بوده ، بقایای گذشته را هم خواهید یافت؛ جاهایی همچون محله‌ی پرتغالی‌ها (Portuguese Settlement) و بقایای میراث هلند. اگر هم طرفدار بازارهای شبانه باشید ، دیدار بازار شبانه خیابان جانکر (Jonker Street Night Market) تجربه‌ای است که نباید آن را از دست بدهید.

ایپوه ، پراک
شهر ایپوه (Ipoh) واقع در ایالت پراک (Perak) ، در مقایسه با دو مورد قبلیِ این فهرست ، کمتر مورد توجه قرار گرفته و اغلب از دست حتی مجرب‌ترین گردشگران هم در می‌رود. این شهر ، خانه‌ی غذاهای خوشمزه و مناظر شگفت‌انگیز طبیعی است. پارک آبی آن با نام دنیای گمشده‌ی تامبون (Lost World of Tambun) بین مالزیایی‌هایی که می‌خواهند آخر هفته‌ی خوبی را سپری کنند ، طرفداران زیادی دارد. علاوه بر آن ، باغ‌های معبد غار کک لانگ تانگ (Kek Long Tong Cave Temple Gardens) و پارک تفریحی گانانگ لانگ (Gunung Lang Recreational Park) هم جزو مکان‌هایی هستند که مناظر زیبای طبیعیِ ایپوه را به رخ بازدیدکنندگان می‌کشند. اگر گردشگر فرهنگی هستید ، سری به موزه‌ی هو یان هور (Ho Yan Hor Museum) و دنیای ایپوه (Ipoh World) بزنید که ویترینی از ریشه‌های مهم تاریخیِ مردم هاکا در این شهر را پیش روی‌تان به نمایش می‌گذارند.

کوچینگ ، ساراواک
از آنجایی که بیشتر گردشگران این شبه‌جزیره ، راه پنانگ و ملاکا را به‌عنوان جاهای دیدنی مالزی پیش می‌گیرند ، مالزی شرقی (صباح و ساراواک) اغلب فراموش می‌شوند. اما بورنئوی مالزی دیدنی‌های فراوانی دارد و یکی از توصیه‌های گردشگران حرفه‌ای ، شهر مرکزی ایالت ساراواک (Sarawak) ، یعنی کوچینگ (Kuching) است. کوچینگ علاوه بر غذاهای خوشمزه‌ای مثل لاکسا (laksa) و کولو می (kolo mee) ، بناهای دیدنی فراوانی مانند موزه‌ی ساراواک (Sarawak Museum) و موزه‌ی چینی‌ها را هم در دل خودش جای داده است. در سفر به این شهر می‌توانید روستای قبیله‌ی بیدایو (Bidayuh tribe village) را هم ببینید و لحظات آرامش‌بخشی را هم روی کشتی‌های تفریحیِ رودخانه‌ی سانتوبونگ (Santubong River) تجربه کنید. اگر زمان مناسبی برای سفرتان انتخاب کنید ، می‌توانید جشنواره‌ی جهانی موسیقی رینفارست (Rainforest World Music Festival) را که به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین جشن‌های موسیقی ، هر ساله در مالزی برگزار می‌شود ، ببینید.

گنتینگ هایلندز ، پاهانگ
گنتینگ هایلندز (Genting Highlands) که با عنوان شهر سرگرمی شناخته می‌شود ، یکی دیگر از بهترین جاهای دیدنی مالزی به قصد سرگرمی و خوشگذرانی است. آب‌وهوای این شهر که در میان کوهستان‌های سرسبز واقع شده ، با آن آب‌وهوای گرمی که از مالزی در ذهن داریم خیلی تفاوت دارد. گنتینگ هایلندز به‌خاطر کازینوهایش ، به لاس وگاسِ آسیا معروف است ، اما می‌توانید از تماشای جاذبه‌هایی همچون دنیای برفی یا نمایشگاه باور کنی یا نه‌ی ریپلی (Ripley’s Believe It Or Not Exhibit) هم همراه خانواده لذت ببرید. علاوه بر اینها ، صحنه‌ی ستاره‌ها (Arena of Stars) هم اغلب نمایش‌ها و کنسرت‌های جذابی برگزار می‌کند که شما را حسابی هیجان‌زده خواهند کرد. نخستین تم پارک روباز قرن بیستم (اصطلاحی عمومی برای یک مجموعه از مسیرهای گردشگری و دیگر جذابیت‌های سرگرم‌کننده‌ای که به هدف گرد هم آوردن گروه کثیری از مردم کنار هم چیده شده‌اند) هم اواخر سال ۲۰۱۷ در گنتینگ هایلندز افتتاح شد که پیشنهاد می‌کنم آن را از دست ندهید.

بوکیت تینگی ، پاهانگ
بوکیت تینگی (Bukit Tinggi) در بنتانگ (Bentong) از توابع پاهانگ (Pahang) ، اغلب زیر سایه‌ی عموزاده‌های نامدارتر خود ، یعنی گنتینگ هایلندز و کمرون هایلندز قرار می‌گیرد. برخلاف گنتینگ هایلندز ، بوکیت تینگی محل خوشگذرانی نیست ، بلکه محلی برای آرامش و به‌نوعی ذن محسوب می‌شود. برای ساخت بوکیت تینگی از شهری فرانسوی الهام گرفته شده و با پیاده‌روهای سنگفرش‌شده ، نمایش‌های خیابانی ، کافه‌ها و معماری سبک اروپایی خود ، در میان محلی‌ها به فرانسه‌ی کوچک مشهور است و اکنون از جاهای دیدنی مالزی به‌شمار می‌آید. بازدیدکننده‌ها می‌توانند حتی هنر اجرای مراسم چای ژاپنی را هم در روستای ژاپنی الهام‌گرفته از ذن (Zen-inspired Japanese village) یاد بگیرند!

لگولند ، جوهور
لگولند جوهور (Legoland Johor) تنها تم پارک از نوع خود در جنوب شرقی و شرق آسیاست. این تم پارک همان‌طور که از نامش پیداست ، جشن بزرگی برای عاشقان این آجرهای رنگارنگ ترتیب داده است. لگولند برای همه اعضای خانواده جالب است ، چون می‌توانید از جاذبه‌هایی همچون مینی لند (Mini Land) هم دیدن کنید که نسخه‌های کوچک لگویی از بناهای معروف آسیا همچون انگکور وات و تاج‌محل را در خود جای داده است. بازدیدکننده‌ها از هر سن و سالی که باشند از سواری‌ها و فعالیت‌های تعاملی فراوانی که در این تم پارک گنجانده شده لذت می‌برند و بچه‌ها ، به‌ویژه عاشق پارک آبی و شهر لگو می‌شوند که می‌توانند مثل بزرگ‌ترها رانندگی با ماشین یا پرواز با هواپیما را یاد بگیرند! در سفر به مالزی ، به‌ویژه اگر با فرزندان‌تان می‌روید ، لگولند جوهور را که از جاهای دیدنی مالزی است ، از دست ندهید.

پورت دیکسون ، نگاری سمبیلان
پورت دیکسون (Port Dickson) با سواحل بکر و محیط آرامی که دارد ، یکی از برترین مقاصد برای کسانی است که به‌دنبال ساحلی برای استراحت در جاهای دیدنی مالزی می‌گردند. گالری هنری آپساید داون (Upside Down Art Gallery) ، موزه‌ی ارتش (Army Museum) و فانوس دریایی کیپ راچادو (Cape Rachado Lighthouse) با سواحل بکرش ، جاهایی هستند که نباید دیدن‌شان را از دست داد. مرکز پرورش لاک‌پشت هم از دیدنی‌های این منطقه به‌شمار می‌رود که اساسا مکانی آموزشی برای حفظ و نگهداری از لاک‌پشت‌های دریاییِ در معرض انقراض محسوب می‌شود. در این مرکز می‌توانید نوزادان لاک‌پشت‌ها را در آکواریوم و همین‌طور فرایند جوجه‌کشی از تخم‌های لاک‌پشت را تماشا کنید.

سیپادان ، صباح
هر قدر هم که تماشای یک آکواریوم خیلی بزرگ شگفت‌انگیز باشد ، باز هم شنا در کنار دسته‌های ماهی چیز دیگری است! جزیره‌ی سیپادان (Sipadan) در دریایی سلب ، در ساحل شرقیِ صباح (Sabah) در مالزی شرقی واقع شده است. این مکان میان علاقه‌مندان به غواصی شهرت فراوانی دارد. سیپادان برای غواصی اسکوبا و غواصی سطحی ، قطعه‌ای از بهشت روی زمین است. سیپادان که جانوران دریایی گوناگونی از جمله لاک‌پشت ، کوسه‌نهنگ و هزاران گونه ماهی و مرجان را در خود جای داده ، یکی از شگفت‌انگیزترین جاهای دیدنی مالزی و مسلما یکی از مکان‌هایی است که برای داشتن تجربه‌ای فراموش‌نشدنی از زندگی دریایی نباید آن را از دست بدهید. سواحل شنی زیبای آن هم دیدن دارند.

همه‌ی جزایر
جاهای دیدنی مالزی آن‌قدر زیاد و شگفت‌انگیز هستند که نمی‌توان در یک مقاله به تک‌تک آنها پرداخت ، بنابراین همه‌ی جزایر و سواحل تماشایی مالزی را تحت این عنوان گرد هم می‌آوریم. لنکاوی (Langkawi) ، پانگکور (Pangkor) ، پرهنتیان (Perhentian) ، ریدانگ (Redang) ، تیومان (Tioman) و راوا (Rawa) در مالزی غربی و سیپادان که به آن پرداختیم و ماتاکینگ (Mataking) در مالزی شرقی برخی از پرطرفدارترین جزایر هستند. اگرچه هر یک از این جزایر جاذبه‌های منحصربه‌فرد خودشان را دارند ، مثل تماشای عقاب‌ها در لانگواکی و یا تماشای لاک‌پشت‌ها در سیپادان و ماتاکینگ ، اما همگی دارای سواحل شنی ، فضایی آرامش‌بخش و محیطی هستند که همه‌چیز را برای یک اقامت فوق‌العاده جزیره‌ای مهیا می‌نماید.

کوهستان کینبالو ، صباح
کوهستان کینبالو (Mount Kinabalu) و محیط اطرافش یکی از مهم‌ترین مکان‌های مالزی از لحاظ تنوع زیستی هستند. در این منطقه‌ی چشم‌نواز ، بیش از ۶۰۰ گونه‌ی گیاهی و جانوری وجود دارد. کوه کینبالو با دارا بودن قله‌ای با بیش از ۴۰۰۰ متر ارتفاع ، بلندترین کوه در مجمع‌الجزایر مالایی محسوب می‌شود. پیاده‌روی به سوی این قله کار ساده‌ای نیست ، اما فتح‌الفتوح هم به‌شمار نمی‌رود. اگرچه همیشه باید راهنمای مجربی بازدیدکننده‌ها را همراهی کند ، اما خودِ این پیاده‌روی در مقایسه با دیگر کوه‌ها نسبتا ساده است. مناظری که از بالای این قله می‌توان تماشا کرد ، فراتر از واقعیت است. کوه کینبالو مطمئنا یکی از آن جاهای دیدنی مالزی است که ارزش بودن در هر برنامه‌ی سفری را دارد.

پارک ملی نیاه ، ساراواک
بزرگ‌ترین جاذبه‌ی پارک ملی نیاه (Niah National Park) ، مجموعه‌ی شگرفی از غارهاست که به نام غارهای نیاه (Niah Caves) شناخته می‌شوند. این منطقه سایت باستان‌شناسی مهمی شامل ساختارهای زیبای سنگ آهک است که به ۱۶ تا ۲۰ میلیون سال پیش برمی‌گردند. برآورد شده که این غارها زمانی محل زندگی اجداد عصر حجری ما بوده‌اند و بقایایی انسانی در این محل یافت شده که تقریبا ۴۰۰۰۰ سال قدمت دارند! این غارها که با جنگل‌های متراکم احاطه شده‌اند ، سایت میراث جهانی یونسکو و مقصد گردشگری پرطرفداری هستند که با زیبایی خیره‌کننده و طبیعی‌شان ، چشم هر بیننده‌ای را مسحور خود می‌کنند. پارک ملی گانانگ مولو (Gunung Mulu National Park) هم با غارها و ساختارهای کارستی که در شمال غارهای نیاه واقع شده از جاهای دیدنی مالزی است.

بروگا هیل ، سلانگور
بروگا هیل (Broga Hill) در حومه‌ی شهر بروگا در سلانگور (Selangor) از دیگر جاهای دیدنی مالزی ، محل پیاده‌روی پرطرفداری میان بسیاری از محلی‌ها و به‌ویژه دانشجویان پردیس مجاورِ دانشگاه ناتینگهام است. تماشای طلوع آفتاب از بلندای بروگا هیل ، تجربه‌ای است که هیچ‌کس فراموش نخواهد کرد. اگر اهل چادرزدن در دامن طبیعت باشید ، جای خوبی برای تماشای ستاره‌ها نیز هست. دیگر اینکه خوراکی‌های پن می (pan mee) و ماهی‌کبابی و خودِ شهر بروگا هم از دیگر جاذبه‌های محبوب این منطقه هستند. مزرعه‌ی خرگوش در سمنیه (Semenyih) را هم نباید از دست داد.

کمرون هایلندز ، پاهانگ
کمرون هایلندز (Cameron Highlands) هم مانند گنتینگ هایلندز ، در تمام طول سال آب‌وهوایی بهاری دارد. آب‌وهوای خنک آن امکان شکوفایی را به مزارع توت‌فرنگی داده و آنها را به جاذبه‌ی اصلی گردشگری در اینجا بدل کرده است. علاوه بر این ، مزرعه‌ی چای بوه (BOH Tea Farm) و مزرعه‌ی اسطوخدوس بوه (BOH Lavender Garden) را هم باید دید که می‌توانید به‌طرز باورنکردنی طعم بستنی اسطوخدوس را در آن تجربه کنید! بوم‌گردی ، آب‌وهوای عالی و سبزیجات و میوه‌های بسیار تازه در کمرون هایلندز ، آن را جزء جاهای دیدنی مالزی می‌کند که برای دورهمی‌های به‌یادماندنی با خانواده و دوستان بسیار ایده‌آل است.

پارک تفریحی فایرفلای ولی ، جوهور
مهم نیست فناوری چقدر پیشرفت کند ، همیشه قسمتی از وجود ما هست که می‌خواهد به طبیعت بازگردد. و یکی از شگفت‌انگیزترین تجربیاتی که می‌توان در جاهای دیدنی مالزی داشت ، تماشای پارک تفریحی فایرفلای ولی (Firefly Valley Leisure Park) است. قدم زدن در میان کلونی‌های کرم شب‌تاب ، مثل تجربه‌ی صحنه‌ای از قصه‌های پریان است؛ تجربه‌ای که فقط در فایرفلای ولی می‌توان آن را داشت. برنامه‌هایی برای قایق‌سواری بر پهنه‌ی رودخانه‌ی جوهور و تماشای زیبایی‌های طبیعی آن هم در این منطقه وجود دارند. پارک کرم شب‌تاب کامپونگ کوانتان (Kampung Kuantan Firefly Park) در سلانگور (Selangor) را هم می‌توانید ببینید که یکی از بزرگ‌ترین کلونی‌های کرم شب‌تاب مالزی را در خود جای داده است.

تامان نگارا ، پاهانگ
پارک ملی مالزی یکی از قدیمی‌ترین جنگل‌های بارانی گرمسیری در دنیاست. تامان نگارا (Taman Negara) با گیاهان سبز ، آبشارهای زیبا و جانوران شگفت‌انگیزش که البته به‌ندرت می‌توان آنها را دید ، مقصد ایده‌آلی برای چادر زدن در جاهای دیدنی مالزی محسوب می‌شود. یکی از طولانی‌ترین مسیرهای پیاده‌روی کانوپی دنیا هم در اینجا یافت می‌شود. اگرچه گشت‌وگذار در این پارک به‌تنهایی هم امکان‌پذیر است ، اما توصیه می‌شود با راهنمای مجربی همراه شوید؛ به‌ویژه اگر می‌خواهید چادر بزنید یا در دل جنگل پیاده‌روی کنید. هر چه باشد جنگل است دیگر!

پارک ملی باکو ، ساراواک
پارک ملی باکو (Bako National Park) در مقایسه با تامان نگارا از نظر اندازه بسیار کوچک‌تر است ، اما مسلما به همان اندازه جالب و از جاهای دیدنی مالزی است. این پارک ملی با مسیرهای پیاده‌روی گوناگون جنگلی ، از پیاده‌روی خوش‌خوشانه گرفته تا پیاده‌روی‌های حرفه‌ای ، تجربه‌ی مناسب و لذت‌بخشی را برای همه‌ی سنین فراهم می‌کند. این پارک با جنگل‌های مردابی و مانگروی خود ، در کنار خلیج‌های کوچک و سواحل زیبا ، هر نوع پوشش گیاهی را که در بورنئو یافت شود ، در خود جای داده است. اما جاذبه‌ی اصلیِ پارک ملی باکو ، شانس ملاقات با میمون‌های پوزه‌دراز کمیابی است که فقط در بورنئو یافت می‌شوند. تعداد این حیوانات منحصربه‌فرد کمتر از ۳۰۰ قلاده در حیات وحش است و اگر هنگام قدم زدن در این جنگل‌ها موفق شدید یکی از آنها را ببینید ، تجربه‌ای خواهد شد که تا مدت‌ها در خاطرتان می‌ماند.

ذخیره‌گاه طبیعی سمنگوه ، ساراواک
ذخیره‌گاه طبیعی سمنگوه (Semenggoh Nature Reserve) را باید پناهگاه اورانگوتان‌ها معرفی کرد. اورانگوتان‌هایی که نجات یافته‌اند ، دوباره به حیات وحش فرستاده می‌شوند تا فرصت زادوولد پیدا کنند. این ذخیره‌گاه مکان ایده‌الی برای این موجودات باهوش در زیستگاه طبیعی‌شان محسوب می‌شود. علاوه بر این ، بسیاری از گونه‌های عجیب و غریب پرندگان را هم می‌توان در اینجا یافت. این امر باعث می‌شود این ذخیره‌گاه طبیعی مقصد خوبی در میان جاهای دیدنی مالزی برای کسانی باشد که عاشق تماشای پرندگان هستند. مکان دیگری که ارزش دیدن دارد ، مرکز توان‌بخشی اورانگوتان سپیلوک (Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre) در ذخیره‌گاه جنگلی کبیلی سپیلوک (Kabili-Sepilok Forest Reserve) در صباح است. این مرکز همان‌طور که از نامش پیداست ، از اورانگوتان‌هایی که والدین خود را از دست داده‌اند نگهداری کرده و آنها را آماده‌ی زندگی در حیات وحش می‌کند. حتی اگر بخواهید ، می‌توانید سرپرستی یکی از آنها را هم بر عهده بگیرید!

کیناباتانگان ، صباح
رودخانه‌ی کیناباتانگان (Kinabatangan) در صباح دومین رودخانه‌ی طولانی در مالزی با منطقه‌ی اطرافش که دربردارنده‌ی زیستگاه‌هایی همچون غارها ، باتلاق‌ها و جنگل‌های مانگرو و کم‌ارتفاع است ، بوم‌شناسی مهمی در حیات وحش و از جاهای دیدنی مالزی است. در این زیستگاه می‌توانید فیل‌های آسیایی و دیگر انواع حیوانات وحشی را ببینید. از همه مهم‌تر ، می‌توانید نوک‌شاخ (hornbill) کمیاب بورنئویی را هم مشاهده کنید. می‌توانید روی رودخانه قایق‌سواری کنید ، یا از راهنما بخواهید شما را به جنگل‌های متراکم ببرد ، جایی که می‌توانید انواع گوناگونی از حیوانات و گیاهان را از نزدیک تماشا کنید.

مزرعه‌ی یو کی آگرو ، جوهور
مزرعه‌ی یو کی آگرو (UK Argo Farm) در کلانگ (Kluang) جوهور ، از جاذبه‌های طبیعی و جاهای دیدنی مالزی و شبیه نیوزلند است. در این مزرعه به‌غیر از مناظر خیره‌کننده‌ای که دارد ، محصولات لبنی گوسفند و بز هم به صورت اختصاصی تولید می‌شود. بازدیدکنندگان در این مزرعه‌ی بزرگ می‌توانند شاهد دادن علوفه به گله‌ها و دوشیدن شیر آنها باشند و حتی بره‌ها را در آغوش بگیرند! در همان حوالی مزرعه‌ی ارگانیک زنکسین (Zenxin Organic Farm) ، بزرگ‌ترین مزرعه در نوع خودش هم وجود دارد که در پنینسولار (Zenxin Organic Farm) مالزی واقع شده و مکانی دیدنی برای سرگرمی و آموزش است. برای خوردن غذا ، غذای خیابانی کلانگ (Kluang Food Street) ، واقع در مرکز خرید کلانگ (Kluang Mall) پیشنهاد می‌شود که گوهر پنهانی از فروشنده‌های محلی و غذای خوشمزه است!

غارهای باتو ، سلانگور
غارهای باتو (Batu Caves) در سلانگور (Selangor) ، یکی از مهم‌ترین اماکن مذهبی و از جاهای دیدنی مالزی هستند. هر ساله در طول جشن‌ تایپوسام (Thaipusam) هندی‌های مقیم مالزی ، هزاران نفر از پیروان این مذهب از کوه بالا می‌روند و از معبد غار و زیارتگاه اختصاص داده شده به خدای موروگان ، خدای هندو که مجسمه‌اش به صورت ایستاده در مجموعه‌ی اصلی معبد قرار دارد دیدن می‌کنند. درون غارهای باتو ، شبکه‌ای از غارهای آهکی هم وجود دارند که قبایل بومی این ناحیه در آنجا ساکن بوده‌اند. این غار در تمام طول سال باز است. وقتی هنوز منطقه به‌خاطر جشن‌های مذهبی شلوغ نشده ، غارهای باتو با گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری ، مکان مناسبی برای سنگ‌نوردی و غارپیمایی است.

پارک میراث اسلامی ، ترنگانو
پارک میراث اسلامی (Islamic Heritage Park) که گاهی‌اوقات با نام پارک تمدن اسلامی (Islamic Civilization Park) هم از آن یاد می‌شود ، کمتر از ده سال است که افتتاح شده و مقصد توریستی نسبتا کم‌سن‌وسالی در ترنگونا (Terengganu) و از جاهای دیدنی مالزی است. ماکت‌های دقیقی از ۲۲ بنای مهم اسلامی از سراسر دنیا ، شامل بسیاری از مسجدها ، مقبره‌ها و مناره‌هاست. مکان خوبی برای تجربه‌ای سرگرم‌کننده و آموزش مردم در توسعه‌ی تمدن اسلامی هم هست. این پارک دارای آسیاب آبی و دریاچه‌ای برای قایقرانی است ، اما باشکوه‌ترین عمارت آن ، مسجد کریستال (Crystal Mosque) است که طراحی منحصربه‌فرد و زیباییِ ظریفی دارد.

روستای فرهنگی ساراواک
روستای فرهنگی ساراواک (Sarawak Cultural Village) که آن را «موزه‌ی زندگی» نامیده‌اند ، از جاهای دیدنی مالزی و مقصد گردشگری فوق‌العاده‌ای برای کسانی است که می‌خواهند با فرهنگ محلی ساراواک از نزدیک آشنا شوند. هفت نوع خانه روستایی مختلف از قبایل مختلف بومی در این روستا وجود دارد که بازدیدکنندگان می‌توانند عادات و رسوم محلی تاریخ بومی غنی ساراواک را از نزدیک ببینند. در این روستا می‌توانید با مردم محلی معاشرت کنید و رقص‌ ، موسیقی و شیوه‌ی زندگی آنها را که برای مسافران کنجکاو ، نمایش داده می‌شوند یاد بگیرند. سپس گردشگران می‌توانند راه جنگلی پنان (Penan Trail) به سمت رودخانه‌ی سنت‌بونگ (Santubong River) را پیاده‌روی کنند و در نهایت روز خود را با غذاهای خوشمزه‌ی محلی به پایان ببرند.



© 2024 - 1403 کلیه حقوق این وب‌سایت محفوظ و متعلق به آژانس پرواز نقره‌ای می‌باشد.

درخواست مشاوره از طریق واتساپ